Beyoğlu’nun nabzı bu meclislerde tutuluyor

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilçenin nabzının tutulduğu Halk Meclisleri, bizzat bu bölgelerde yaşayan ve halkın yakından tanıdığı meclis üyelerinin katılımıylagerçekleştiriliyor.

BEYOĞLU- İlçeyi 15 ayrı bölgeye ayıran ve yerel seçimlerde meclis üyelerini bu bölgelerde yaşayan insanlar arasından belirleyen Demircan’ın, neden böyle bir karar aldığı ortaya çıktı.  Her bölgede yaşayan ve kendi bölgesinin konularını yakından bilen meclis üyeleri her bölgede her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen Halk Meclisleri’nde yaşadığı mahallenin nabzını tutuyor ve sorunlara anında çözüm bulmaya çalışıyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan proje kapsamında tüm bu sorun ve istekler bir bilgi bankasına kaydedilerek yerinde çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor.

MECLİS ÜYELERİ TEYAKKUZ HALİNDE

Her hafta rutin gerçekleşen Belediye Binasında yapılan Halk Günlerinden sonra, 2014 yerel seçimlerinden sonra Mayıs ayında bölgelere inen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kuledibi - Karaköy, Tophane, Cihangir,  Yahyakahya - Çatmamescit - Bedrettin, Dolapdere - Tarlabaşı, İstiklal - Hacıahmet - Yenişehir, Küçükpiyale – Camii Kebir, Kulaksız - Kadımehmet, Kaptanpaşa, Piyalepaşa, Keçecipi, Fetihtepe, Halıcıoğlu - Piripaşa ve Örnektepe - Sütlüce bölgeleri olmak üzere toplam 15 ayrı bölgede her hafta düzenlenen Halk Meclisleriyle sorunlar yerinde çözülüyor.  Seçimlerde meclis üyelerini bu proje doğrultusunda mahallelerde söz sahibi olan ve hemen her bölgeden tercih eden başkan Demircan, şimdiye kadar 15 bölgede 6 ayda 480 kez sadece Halk Meclislerinde vatandaşın ayağına giderek yaklaşık 4 bin 600 kişinin istek ve talepleri dinlenerek inanılmaz bir rekora da imza attı.

Sorumlu meclis üyesi, muhtar, okul aile birliği ve belediyenin o mahalleden sorumlu çalışanları katılarak halkı birebir dinleyerek tüm sorun ve taleplerini bilgi bankasına kaydediyor.

Çözülebilecek sorunlar toplantı sırasında çözüme kavuşturuluyor. Farklı birimleri ilgilendiren sorun ve talepler ise anlık olarak bu birimlere iletilerek sonrasında takibi yapılıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise her hafta düzenli olarak bu toplantılardan ikisine katılırken, Çarşamba günleri belediye binasında düzenlenen Halk Günü’nde ise tüm ilçeden katılan vatandaşlarla bir araya geliyor. Vatandaşların, sorunlarını, taleplerini, fikirlerini veya projelerini paylaşabildiği Halk Meclisleri aynı zamanda ilçenin sosyal fotoğrafını çeken ve nabzını tutan bir platform haline geldi. Halk Meclisleri’nde derlenen, kamuoyu yoklaması niteliğindeki bu bilgiler Beyoğlu Belediyesi’nin bundan sonraki çalışmalarına ve hizmetlerine de ışık tutmaya devam edecek.

BEYOĞLULU DÖNÜŞÜMDEN YANA

Beyoğlulu vatandaşların Halk Meclislerinde, en çok merak edip Başkan’a sordukları konuların başında son günlerin popüler konusu “Kentsel Dönüşüm” yer aldı. İlk olarak Okmeydanı, Tarlabaşı ve Örnektepe projeleri hakkında bilgi alan vatandaşlar, kendi bölgelerinin ne zaman değişime uğrayacağını merak ettiler. Hükümetin kentsel dönüşüm projesini de destekleyen katılımcı vatandaşlar, Halk Günleri’nde en çok bu sorunun cevabını arayarak Beyoğlu’nun diğer bölgelerinin de bu değişimden nasibini alması için Başkan’dan ricada bulundular.

EN AZ ŞİKAYET BELEDİYEYE

Beyoğlu Belediyesi’nin Halk Günleri’ne katılan vatandaşların çok azı yani neredeyse yüzde 4’lük kısmı; belediyenin asıl işlevleri arasında bulunan “zabıta, emlak ve istimlâk, imar, gelirler, ruhsat, fen işleri, park ve bahçeler, taziyeler, veteriner, temizlik, kültür ve semt konakları” gibi konularda şikayet ve yorum iletti.