BAŞKAN DEMİRCAN, ALUCRALI KANAAT ÖNDERLERİNE ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELERDE BULUNDU

BEYOĞLU - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Giresun-Alucra Vakfı’nın düzenlediği geceye katıldı. Demircan, “ Okmeydanı’ndaki dernek binalarınızdan birini Alucralı öğrencilerimizin kalacağı misafirhane yaparsanız ben Beyoğlu Belediye Başkanı olarak size her türlü desteği vermeye hazırım, bu işte emrinizdeyim” dedi.

Alucra Kalkındırma ve Eğitim Vakfı’nın Sütlüce Hilton Otel’de düzenlediği “Burs Toplama” gecesine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, okuyan öğrencilere burs vermenin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Okmeydanı’nda çok güzel dernek ve vakıf binalarınız var. Bunlardan birini Alucralı öğrencilerin kalacağı misafirhaneye dönüştürün, ben Beyoğlu Belediye Başkanı olarak her türlü desteği vermeye hazırım ve bu işte emrinizdeyim” dedi.

VEREN HUZURLU, VERMEYEN HUZURSUZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Alucra Kalkındırma ve Eğitim Vakfı’nın her yıl geleneksel hale getirdiği ve önemli iş adamlarının yer aldığı “Burs Toplama” gecesine katıldı. Alucralıların ilgisiyle karşılanan Demircan, burada yaptığı konuşmada, dünyada verenler ve vermeyenler olarak iki tür insan olduğunu söyleyerek, “İyi bir Müslüman zekat verir, sadaka verir, hiç bir şey veremez ise selam verir. Dünyada bakın verenler hep huzur içinde ama hep bana diyenler, vermeyenler huzursuzluk içindedir. Biz veren kültürün, veren bir medeniyetin insanlarıyız. Onun için bizim kültürümüzde vermek vardır.” dedi.

MİSAFİRHANE YAPIN TAVSİYESİ

Öğrencilerin eğitimlerine destek amacıyla böyle güzel bir gece tertip ettiği için Alucra Vakfı Başkanı Muzaffer Danalıoğlu ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Başkan Demircan, Türkiye’nin her yerinde Alucralı’nın yaşadığını ve bunların evlatlarının bir çoğunun yatılı okullarda okuduğunu hatırlattı.

Demircan şöyle konuştu; “Beyoğlu’nda güzel dernek binalarınız var. Aklıma gelenler Alucra Vakfı’nın bir binası var, Doludere’nin yine büyük bir yeri var. Neden bunlardan birini bu öğrencilerimiz için misafirhane yapmıyorsunuz? Buralarda olan, okuyan Alucralı gençlerimizi böyle büyük ve modern bir misafirhanede ağırlamıyorsunuz? Burs vermek çok kıymetli, fakat bir bina yaparak bu öğrencilerimizi misafir etmek daha da kıymetli. Hep beraber böyle bir yer yapsak Okmeydanı’nda en az 300 Alucralı çocuğumuz konaklayabilir. Siz bu işe başlayın gerisi kolay. Böyle bir yer yaptığımızda o yavrularımız, anaları babaları yavrularını okumaya gönderdiğinde, Okmeydanı gibi kalabalık bir yerde, Alucralıların bağrında, huzur içinde hemşerilerinin yanında okuyabilecekler. Ben Beyoğlu Belediye Başkanı olarak böyle bir işte emrinizdeyim, yanınızdayım ve her türlü yardımı yapmaya hazırım.”

OKMEYDANI DÖNÜŞÜM PROJESİ

Okmeydanı Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak bilgiler de veren Başkan Demircan, bir yılda iyi bir noktaya geldiklerini ifade ederek, “Okmeydanı’nda 21 bin tapu vereceğiz. Şimdiye kadar bir yılda 5 bin civarında tapu verdik. Elhamdülillah  planların onaylanmasıyla birlikte süreç çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Tapuları veriyoruz ama vatandaşlarımızın beklentisi fazla, Okmeydanı’nda kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde bizden bekliyor. O doğrultuda da hazırlıklarımız devam ediyor. Siyasetin doğası olarak, zaman zaman siyasi rakiplerimiz bize çelme takmaya çalışsa da bizi bu projeyi yapmaktan hiçbir güç alı koyamaz” diye konuştu.

Geceye Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Alucralı iş adamları katıldı.